Wanted: Beef Jerky - kuivattuna ja kuolleena

Biltong mausteseos 125g

4,99

2 varastossa

Kuvaus

Lihan maustamiseen

Valmistatko itse omat kuivalihasi? Tässäpä juuri sinulle perinteinen biltong-mausteseos. Tämä on ehdoton tuote kotitekoiseen kuivaukseen. Valmistaja on käyttänyt tätä maustesekoitusta vuodesta 2011 lähtien. Seoksen inspiraatio on lähtöisin Etelä-Afrikan makumaailmasta.

Käytä maustetta 20-25 grammaa lihakiloa kohden.

“Biltongin valmistamiseen on olemassa tarkka menetelmä. Jokainen voi räätälöidä reseptin oman maun mukaan, mutta autamme sinua saamaan perusasiat jo alussa ihon alle, jotta sinusta tulee biltongin mestari mahdollisimman nopeasti. Joten aluksi muista vain: älä lisää ylimääräistä suolaa, se sisältyy jo pohjaamme. Älä yritä korvata omenaviinietikkaa viinietikalla. Rasvainen liha ei ole aina huono, biltongin tapauksessa rasva on maunvahventaja. Kunnollinen biltong kuivataan erittäin pitkään ja aina kokonaisena.” (Maso Here)

Vaihe 1: Viipalointi – Puhdista ensin liha. Poista kaikki jänteet ja sideaineet. Leikkaa liha pieniksi ja ohuiksi paloiksi. 

Vaihe 2: Maustaminen – Sinun on maustettava liha ennen marinoinnin aloittamista. Tätä varten voit käyttää Maso Heren Biltong Basic Spiceamme. Käytä 20 grammaa maustetta 1 kilogrammaa lihaa kohden. Sekoita hyvin suuressa kulhossa lihan kanssa.

Vaihe 3: Marinointi – Laita maustettu liha laatikkoon ja kaada omenaviinietikka sen päälle. Sulje laatikko ja anna lihan marinoitua vähintään 12 tuntia. Käännä laatikko ylösalaisin parin tunnin kuluttua marinoitumisen parantamiseksi. Etikka on loistava säilöntäaine. Kuivauksen jälkeen liha ei ole liian kovaa.

Vaihe 4: Mausta – Ota marinoitu liha laatikosta. Valuta etikka ja laita liha sitten kulhoon. Lisää mausteet. Käytä 6-8 grammaa maustetta 1 kilogrammaa tuoretta lihaa kohden. Voit muuttaa tätä suhdetta lihaan makusi mukaan. Sekoita mausteet tasaiseksi ja laita liha kuivuriin.

Vaihe 5: Kuivaus – Jos käytät kuivauslaitetta, levitä liha lautasille, jotta ne eivät kosketa toisiaan. Jos käytät uunia, voit ripustaa lihan koukkuihin. Muista laittaa pelti alle tippuvan etikan keräämiseksi. Jos sinulla on kuivuri, jossa on huono ilmavirtaus, järjestä liha uudelleen parin tunnin kuluttua, jotta liha kuivuu tasaisesti. Liha kuivataan alhaisessa lämpötilassa. Haluamme kuivata sen, emme paistaa sitä. Jos pidät lihasta pehmeämpänä, voit ottaa sen pois kuivurista 6-8 tunnin kuluttua. Kuivaamisen jälkeen ota liha ulos ja anna levätä pari tuntia.

Ainesosat

suola (max 30%), pippuri, korianteri, valkosipuli. 

Lisätiedot

Paino 0,125 kg (kilogramma)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Biltong mausteseos 125g”